Mindre är mer

Jag var i mataffären här om dagen. Skulle köpa några kryddor och buljong. Eftersom jag undviker E621 (smakförstärkande glutamat) och gillar eko så kollade jag såklart efter danskarnas motsvarighet till krav. Läste på några förpackningar... ingen glutamat, men jäst - är det nödvändigt med jäst? Så hittade jag en utan jäst. Men så va socker som andra ingrediens. Och socker är ju hemskt onödigt. Suck. Finns det ingen buljong med bara vanliga saker i?

Plötsligt kände jag mig väldigt dum. Alla "vanliga saker" är ju ingredienser jag redan har hemma. Salt och en massa kryddor. Lite olja också, för det blir väl lite oljigt av buljong?

Kan tyckas lite långsökt, men när jag gick hem från affären (utan buljong) så tänkte jag att det är så här hjärntvättade vi har blivit. Vi tror att det behövs en speciell produkt till allt. Det är tryggare med buljong än med salt, fastän buljong nästan bara består av det. I jakten på dom speciella produkterna som ska ge oss det specialla resultatet vi är ute efter, så får vi med massa onödiga saker på köpet - som glutamat och jäst. Eller som parabener, sulfater, PEG-ar.

Vi luras att tro att vi behöver så mycket. Det gör vi inte! Salt räcker långt.

Home - Dinner
Foto av Ernesto Andrade

Medan jag väntar på att håret ska växa ut

Det blev aningens rött när jag färgade håret. Eller ja, tonade - det sliter mindre på redan slitet hår. Jag vill verkligen ha tillbaka min naturliga färg och lääängtar tills det växt ut! Under toningen döljer sig dock säkert 6-7 cm av min egen färg, för det har växt som tusan. Jag har nämligen provat ricinolja som så många har tipsat om här i bloggvärlden. Inlägg om det kommer!
Här nedan kan ni se när jag sitter och pratar med min nyfunna vän Ugglan som fått flytta in med mig i min nya lägenhet i Köpenhamn. Är han inte ståtlig så säg?


Inte så ekofint

På helt oekologiskt och oekofinigt vis tonade jag håret igår. Visserligen utan ammoniak, men säkerligen med massor av andra hemskheter i innehållsförteckningen. Going official med det på Ekofin är ju kanske inte vad jag i vanliga fall skulle göra. Men, detta inlägg ska få leda mig vidare till att skriva några inlägg som jag har haft i tankarna ganska länge.

 

Tankar om bloggen, tankar om hur strikt man måste vara. Tankar om hur lurade vi är... kanske också av eko-industrin?

 

Det blev helt okej, men ganska ojämnt. Har ju en förbaskad blondering som jag önskar jag kunde trolla bort och få tillbaka min vanliga hårfärg.Nordic Birch

Här i Danmark marknadförs Urtekrams nya hud- och hårvårdsserie Nordisk Birk, som det heter här, eller Nordic Birch som det heter utanför Danmark. Tunnelbanan är tapetserad i dess annonser och här om dagen fick jag det här lilla paketet från två tjejer utklädda till björkar. Faktiskt ganska lyckad udklädsel må jag säga, i alla fall stammarna.

Min första tanke är dock - varför har ni slagit in det i plast?! Det är kanske lite väl fanatisk tanke, och även eko-företag måste väl få marknadsföra sig. Men det hade ju även gått att knyta ihop proverna och infobladet med snöre på ett finurligt sätt... en tanke bara!

Skulle gärna flytta...

Jag vill så extremt gärna flytta mig till Blogger/Blogspot (vilket säger man egentligen?). Fördelarna är så många. Men jag är livrädd för att alla mina gamla inlägg ska se knasiga ut, kategorierna bli knäppa osv.
Någon med bra erfarenhet med att byta från Blogg.se till Blogger?

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0


RSS 2.0