Organic Surge ansiktsprodukter

Skrev i ett tidigare inlägg om Organic Surge vars body scrub jag använder. Nu finns flera av Organic Surge produkter på Bland annat har en del ansiktsprodukter tillkommit

Organic Surge är inte ekologiskt certifierade, men har mellan 86% och 99% naturliga ingredienser och många av dessa ekologiskt certifierade ingredienser. De lämnar ute parabener, sulfater, mineraloljor och syntetiska färg- och doftämnen. Det duger bra för mig! Dessutom går en del av pengarna av varje såld produkt till deras arbete med hemlösa barn i afrika. Läs mer på deras hemsida.

Gentle cleanser 200 ml 99 kr, Facial exfoliant 150 ml 99 kr.


Face mask 50 ml, 119 kr. Allt på


Nu säger jag kosmetika!

Från och med NU använder jag kosmetika som ett samlingsnamn på hudkräm, schampo, balsam, tvål, smink etc istället för att gämt skriva hud- och hårvård samt smink hela tiden.

Tidigare har jag inte varit helt säker på vad ordet kosmetika egentligen innebär, men tack vare att jag surfade förbi denna sida på fantastiska Shenet så är jag inte längre osäker!

Denhär bloggen handlar om kosmetika och varför den bör va naturlig/ekologisk och varför konventionell kosmetika bör undvikas. Ekofin vill också ge tips på eko-produkter inom kosmetik och inspiration att förändra dina vanor till det bättre! Med reservation för att annat kan dyka upp ibland, t ex kläder (som redan har en egen kategori), smycken och annat som hör till om man vill göra sig fin på ekovis :)

Och till alla nya läsare: välkomna! Du kan läsa mer om min blogg om du klickar på "om bloggen" i menyn till vänster.

Ansiktsbehandling på Salong Natur

Ansiktsbehandlingen idag levde verkligen upp till mina förväntningar! Salong Natur hade väldigt fräscha och fina lokaler på nedervåningen i en villa som verkligen kändes välkomnande. Catharina som driver företaget var väldigt kunnig inom området och proffissionell i sitt bemötande och i sin behandling.

I en timme och en kvart fick jag ligga och njuta i behandlingsstolen. Först vattenångades mitt ansikte för att porerna skulle öppnas och sedan följde portömning och peeling. Efter det fick jag massage både i ansiket och på dekolltage, nacke och axlar, huvud och öron (massage är nog det mest avslappnande som finns...) där n
ågon slags massageolja/kräm användes. Sedan fick jag ligga med ansiktsmask ett tag innan Catharina avslutade med något som kallas energitryck och lymfstrykningar.

Efteråt var jag alldeles avslappnad i hela kroppen. Ansiktet var dock varmt och lite flammigt, men på ett behagligt sätt. Catharina sa att det berodde på att cirkulationen i ansiktet kommit igång ordentligt. Ca en timme efter behandlingen hade rodnaden lagt sig helt. Däremot kändes det som att mitt ansikte lyste och undrade om det skulle synas på jobbet att jag hade varit på ansiktsbehandling... haha.

Ansiktsbehandlingen tar ca 1 timme och 15 minuter och kostar 550 kr på Salong Natur. Grattis till alla som bor i Umeå, för det är där salongen ligger. Besök hemsidan för mer information Salong Natur

På Salongen utförs även koppning (vilket är en slags massagemetod där sugkoppar används för att skapa vakuum mellan hud och muskler) vaxning och öronakupunktur. Årets julklapp är ett presentkort här!

Ekologisk ansiktsbehandling imorgon!

Vet ni vad? Imorgon ska jag på ekologisk ansiktsbehandling! Har aldrig varit på ansiktsbehandling någonsin och nu för tiden skulle det aldrig falla mig in att gå på någon salong där de inte har ekologiska produkter. Av en ren slump hittade jag Salong Natur när jag surfade runt och det bästa av allt är att salongen finns i Umeå nära mig - och inte i Stockholm, Malmö eller Göteborg där det mesta finns, men för långt bort.

Uppdatering om hur det gick kommer senare :)

Handkräm från Lavera

När hösten smyger sig på så blir man torr om båder läppar och händer. De flesta konventionella lypsyl och handkrämer innehåller tyvärr mineraloljor och skapar ett beroende istället för att ge huden den fukt som behövs. Läs min granskning av lypsyl här.

Just nu lider mina stackars händer av riktig torka både på grund av det kallare vädret och på grund av att jag tvättar händerna mycket på jobbet. Som tur har jag en bra handkräm från Lavera. Luktar gott, går snabbt in i huden och ger mjuka händer. Jag har mini-versionen som ryms i handväskan som jag alltid har med på jobbet!

 

30 ml 27 kr (ovan) och 125 ml 84 kr på Renskönhet.se


Eko-läsk! Mmmmm...

Detta har inget med schampo, tvål, smink eller något annat som den här bloggen egentligen handlar om. Utan detta inlägg är helt enkelt bara ett tips på en supergod och ekologisk läsk!

Köpte den för första gången på ekostore i Göteborg för några år sedan. Sen hittade jag den på en hälsokostaffär i Nyköping förra året. Och så igår hittade jag den här i Umeå på Ica Maxi och blev tvungen att köpa den fastän jag slutat dricka läsk... för den här är den godaste läsken jag smakat - och på köpet stöder man ekologisk produktion.

Läsken finns i några olika smaker och kostar 10-12 kr. Prova!

En härlig kväll

Igår var utgångskvällen som blev misslyckad. Det hela slutade med att jag inte hade någon att va med, att jag satt och drack en cider, såg på körslaget och kommenterade programmet högt för mig själv.

Men så besämde jag att jag skulle ta vara på kvällen och göra något bra av den. Tog en dusch, varmare än vad som passar att skriva i en eko-blogg, och passade på att testa två produkter från Lavera som jag har små prover av. Behöver jag ens skriva att de är ekologiska?

Det var Laveras schampo apelsinmjölk och Lavera duschgel mjölk och honung. Båda fungerade bra, kändes mjuk- och fuktgivande, luktade gott och löddrade mycket. Avslutade med mitt favoritbalsam som jag skrivigt om i ett tidigare inlägg. För att riktigt lyxa till det la jag sedan på en ansiktsmask, skar två skivor ekologisk gurka och lade mig på min spikmatta (dock med ett täcke över mig eftersom att lägenheten är så kall!) Ansiktsmasken är hur bra som helst och nu är andra gången jag använt den. Tipsar om den sedan!

Det blev en lyckad kväll till sist :)

 

Laveras schampo och duschgel går båda att köpa på A-store.nu för 99 kr styck.Recension Sonett flytande tvål

Tvål som står hemma hos oss just nu är denna otroligt väldoftande tvålen från Sonett. Luktar ljuvligt! Fungerar precis som "vanlig" tvål: löddrar och gör rent. Lämnar även huden återfuktad! Däremot slipper man sodium laureth sulfate (som i princip finns i all tvål och schampo) och andra onödiga (och/skadliga) tillsatser.

Innehållsförteckningen går ju faktiskt förstå! Och det hör ju inte till det vanliga när det gäller konventionella produkter...

Sonett flytande tvål, citrongräs innehåller:
soap from olive oil* and coconut oil*, sugar surfactants, vegetable alcohol (ethanol), glycerine, natural essential lemongrass oil*, balsamic additives*, swirled water.
*Ekologiskt odlat.

Natural Choice på Kicks!

Det naturliga/ekologiska produkterna smyger sig sakta in i vanliga butikskedjor - vilket såklart värmer mitt hjärta! Min senaste upptäckt är att Kicks tagit in ett ekologiskt sortiment, Natural Choice, som de marknadsför flitigt. I sortimentet ingår fem olika märken; Weleda, Dr.Haushka, Estelle & Thild, Kibio och Balm Balm.

Än så länge finns dock bara sortimentet i utvalda butiker. Antar att de vill se lite försäljningssiffror innan de satsar fullt ut.


Kicks säger: "Vi ställer självklart lika höga krav
på våra eko-certiferade produkter som vi gör på våra övriga varumärken"

Jasså, säger jag och rynkar på näsan. Isåfall måste ju Kicks krav vara otroligt låga... men jag antar att detta (mycket konstiga) uttlande finns där för att försäkra de som är skeptiska till ekoprodukters verksamhet att ekoprodukterna faktiskt fungerar.

 


Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0


RSS 2.0