Bra miljlöval-märkt el känns bra

Jag är mitt uppe i min flytt och har precis tecknat mitt livs första elavtal!

Det blev Godel av tre anledningar:
1. Dom erbjuder miljömärkt el.
2. All avkastning skänks till välgörande ändamål. Som kund får man välja vilken organisation man vill stödja och jag valde Läkare utan gränser.
3. Elen köper man till så kallat självkostnadspris och verkar vara billig. (Det är inte så lätt att jämföra! Men det står på deras hemsida att dom är billiga...)

En glad överraskning var att Godels Bra Miljöval-märkta el inte var så mycket dyrare, endast 1.88 öre extra per kWh. För en vanlig lägenhet med en årsförbrukning på 3000 kWh per år blir det 5 kr extra i månaden (ca 30 kr för en större villa). Kan tänka mig att miljömärkt el inte är så fasligt dyr hos andra elbolag heller.

Vad innebär Bra Miljöval-märkt el?
Bra Miljöval-märkt el innebär att elen endast kommer från förnybara källor som sol, vind, vatten och biobränsle. Ansvar tas också för elproduktionens påverkan av biologisk mångfald. Det innebär att vattenkraften inte torrlägger några vattendrag och att pengar avsätts till en fond som används för att minska skadorna i naturen. Fonden kan exempelvis användas för att restaurera vattendrag och skapa vandringsvägar för lax och öring.
Det värmer i mitt ekohjärta när jag läser detta på Godels hemsida:
"Vi på GodEl rekommenderar alla våra kunder el märkt med Bra Miljöval. Samtidigt vill vi påpeka att den mest miljövänliga kilowattimmen är den som aldrig förbrukas, då minskad konsumtion av el främst påverkar (minskar) produktionen av el från fossila källor, som också är den dyraste elen. Alltså ska du inte slösa el bara för att du väljer el märkt med Bra Miljöval då all konsumtion påverkar den globala efterfrågan och därmed produktionen. Titta gärna på våra energispartips för att se hur du kan både spara pengar och bidra till en bättre miljö."

Jag uppmanar er alla att spara på energi och att byta till miljömärkt el!

Bli energismart på Blienergismart.se

Jag vaknar till liv

Mina bloggfingrar vaknade till liv efter lång tid i ide när jag hittade denna artikel. Ilsk är en bra drivkraft. Och visst behövs min blogg?

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0


RSS 2.0