Dags att testa rättvisemärkt!

Med posten kom en Bodylotion från Ecologia för recension! Ska bli kul att testa den eftersom den är av märket Bio Etic som jag inte testat tidigare och som både är rättvisemärkt och ekologiskt = så bra det kan bli! Recension kommer snart!

Och visst glömmer ni inte att tävla? Tävlingen om schampo och balsam från Ikove pågår än några dagar!

Body lotion från Bio Etic.


M Picaut - nytt Svenskt hudvårdsmärke!

Ett nytt svenskttillverkat hudvårdsmärke är ute på marknaden - M Picaut Swedish skincare

Märket beskrivs som det bästa av två världar där forskning om hur huden kan föryngras förenas med rena ingredienser odlade med omtanke om vår jord. Personen bakom märket är Mette Picaut som arbetat som modell i hela världen och "brinner för att lyfta fram det som höjer skönheten i vardagen och allt som är skapat med kärlek och omtanke."

M Picaut Swedish Skincare är en exklusiv hudvårdsserie i fyra delar för ansiktet; ansiktskräm, ansiktsvatten, ansiktsrengöring och serum. Alla produkter innehåller 95-99 % ekologiska ingredienser och är helt fria från mineraloljor, parabener, silikoner, sulfater, onödiga artificiella utfyllnader och färgämnen.

Produkterna är Anti-age där den ovanligt höga halten av peptider (3 %) i produkterna stimulerar och ökar hudens egen produktion av kolagen, elastin och hyaloronsyra, vilket gör att huden reparerar sig själv. Fastare hy med färre linjer och rynkor utlovas redan efter två månaders användning.

Läs mer på M Picauts hemsida.

Produkterna finns att köpa på från 259 kr.


Lästips! Hudvådsskola i 4 delar

På bloggen Kabuki finns en hudvvårdsskola i 4 delar att läsa för den vetgirige!


Här är några tipsen från skolan på hur man håller huden ung och fräsch:
- Ät mycket frukt och bär som är rika på antioxidanter
- Drick mycket vatten, grönt och vitt te
- Sola inte
- Rök inte
- Stressa inte
- Skratta och var glad! :)

Jag tillägger:
- Använd ekologiska produkter!

Gå till skolan här.

Rea på A-store

Just nu är det rea på A-store.nu och tillfälle att fynda ekologiska produkter!

För er som använder läppstift finns tre kulörer av märket Santé för 99 kr styck (ord pris 145 kr). Även några produkter ur populära Rosenserien är prissänkta. Ekologiska parfymer av märket FLorascent kostar en hel hundralapp mindre och dagkräm, nattkräm och rengöringskräm från Logona finns till ett bra pris. För att nämna några saker. Kanske hittar du något som passar dig!

Några produkter ur Rosenserien finns till nedsatt pris på A-store.nu just nu!


Aloe Vera mot eksem?

Det kliar och kliar... igen! Hade problem med eksem många år när jag var liten, men det växte bort. De senaste 10 åren kan jag inte minnas ha haft något eksem annat än det som orsakats av min solallergi. Men nu är det alltså tillbaka! I arm- och knäveck samt på två fingrar på höger hand (skumt!).

Har läst att kortison egentligen inte är bra eftersom att det bara tar bort symptomen och inte botar, kliandet kommer tillbaka. Så jag har för första gången provat Aloe Vera eftersom jag läst att det är både klådstillande och läkande för huden.

Har ni några beprövade tips eller huskurer mot eksem?
Jag testar just nu Lily of the Deserts Aloe Vera Gelly. Återstår att se om det hjälper mot eksem...

Inköpt på Shopping4net för 60 kr /120ml. Innehåller 99.5% certifierad ekologisk Aloe Vera, Carbomer 940 (Konsistensgivare), Vitamin A, C, och E. Alltså inga parabener, mineraloljor eller annat dumt.


Tävla om schampo och balsam från Ikove

Obs! Tävlingen avslutad.

Idag har jag nöjet att presentera Ekofins första tävling! I samarbete med den nyöppnade webbutiken Ekoprincess lottas Amazonian Acerola Schampo och Amazonian Cupuacu Butter balsam. Vinnaren står enfaldig med båda produkterna!


Amazonian Acerola Schampo innehåller som namnet antyder acerolaextrakt som är väldigt rikt på C-vitamin och antioxidanter. Innehåller även örtextrakt och är ph-balanserande. Ger fett hår spänst, styrka och glans.
Certifierat av Ecocert

Amazonian cupuacu butter balsam innehåller cupuacusmör för att ge spänst och göra håret lättare att hant era. Även balsamet är certifierat av Ecocert.

Här kan du läsa mer om Ikove.


För att vara med i tävlingen skickar du svaren på nedanstående frågor till ekofin.blogg@gmail.com. Bland de rätta svaren lottas en vinnare ut och kontaktas via mejl.

1. Vad är det då som skiljer EKO Princess från andra ekologiska webbshoppar?
2. Varför började jag (som driver ekofin) fundera på vad jag smörjde på huden?

Här
och här kan du hitta svaren.

Obs! Tävlingen avslutad.

Dyra ekologiska produkter - är det värt pengarna? Del 1.

Det kan ofta tyckas dyrt med ekologiska alternativ, både när det gäller mat, kläder och kosmetika. För ett tag sedan frågade en av mina kompisar hur man kan använda ekologisk kosmetika utan att lägga ut så mycket pengar - det är stor skillnad på bodylotion för 19:90 och 129 kr. Här följer därför en förklaring till varför ekologisk kosmetika är dyrare och en guide till hur du håller nere kostnaderna. Detta är del 1.

Ekologiskt vs konventionellt:

Innehåll
Många av ingredienserna i vanliga produkter består av syntetisk utfyllnad som inte gör produkten mer verksam och är ibland skadliga för människa och miljö. Detta beror inte helt oväntat på att det är billigare att använda t ex mineralolja än ekologisk jojobaolja.

De ekologiska produkterna innehåller naturliga ingredienser som inte skadar människa och miljö och som kroppen kan ta upp till skillnad från mineralolja som ligger kvar ovanpå huden så går de naturliga oljorna in i huden. Ekologiska ingredienser odlas enligt strikta regler och utan vanliga bekämpningsmedel. För att de ekologiska produkterna ska få större trovärdighet har många produkter ekologiskt certifierade ingredienser eller så är hela produkten ekologiskt certifierad. Ekologiskt certifierade ingredienser är certifierade av något godkänt organ som t ex ECOCert, BDIH, Soil Assosiation. Samtliga organ har kriterier för hur råvaran skall framställas för att uppnå en ekologisk certifiering. Tillverkaren betalar för att få sina varor certifierade, precis som med KRAV-märkningen.


Stora och små volymer
En avgörande faktor som gör att konventionella märken kan hålla låga priser är volymerna de tillverkas i. Stora volymer resulterar i att produktionskostnaderna i varje led blir mindre utslaget på varje enskild produkt. Produkter som tillverkas i stora volymer går oftast att hitta på vilken matbutik som helst, vilket i sin tur skapar lättilgänglighet och därmed större försäljning och högre vinst som i slutändan gör att produkterna kan hålla ännu lägre priser. Ju mer en butik köper in av en vara, desto lägre pris kan butiken också hålla, se bara på ÖB där du kan handla deo för 15 kr till exempel.

I jämförelse med detta så är den ekologiska produktionen mycket mer småskalig och därför blir produktionskostnaden högre per vara. Samtidigt är marknaden inte (ännu) lika stor som för konventionella produkter och den mesta försäljningen sker via internet där konsumenten själv måste söka sig till produkten.

Head and Shoulders går att hitta i de flesta matvarubutiker.
Hur många matvarubutiker säljer ekologiska schampon?

 

Sammanfattningsvis så är ekologiska produkter dyrare att framställa eftersom de innehåller naturliga ingredienser som odlats enligt strikta föreskrifter istället för billiga syntetiska ingredienser, och eftersom de tillverkas i mindre volymer än konventionella produkter.

The Garden Collection - modeindustrin har vaknat!

Den trädgårdsromantiska collectionen, the Garden Collection, som lanseras av H&M i vår är inte bara snygg - utan också miljövänlig! Priserna kommer att vara vanliga H&M-priser.

Samtliga plagg har tillverkats av:

  • ekologisk bomull, odlad utan kemikalier
  • ekologiskt lin, odlat utan kemikalier
  • återvunnet polyseter, tillverkat av PET-flaskor eller textilavfall
  • tencel, silkesliknande och förnybart material som tillverkas med minimal miljöpåverkan

Det är så roligt att stora kedjor som H&M börjar vakna och hänga med i miljötänket på allvar. Några få ekologiska plagg finns på både H&M, Gina Tricot och säkert flera andra vanliga affärer, men aldrig har jag sett en hel miljövänlig kollektion med så många plagg. Jag är imponerad!

Kalla det ett pr-trick, inställsamhet eller vad som helst, oavsett så har en hel kollektion av kläder tillverkats på ett miljövänligt sätt och har sparat mycket på miljön till skillnad på om den tillverkats på vanligt sätt. Samtidigt tror jag att det öppnar ögonen för miljövänlig produktion för många som inte är så insatta och så tycker jag att den bevisar att det går att göra häftiga, färgglada plagg på ett miljövänligt sätt.

Jag tror att ekotrenden är här för att stanna!

 

 

Läs mer på hmthegardencollection.com
Klicka för större bilder

Årets studentklänning?

 

 


Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0


RSS 2.0