Årets julklapp: Body Wash från 100 % Pure

Nyligen inskaffade jag en ny duschkräm, eller snarare duschskum. En recension kommer snart på bloggen, men redan nu kan jag avslöja att jag tycker riktigt bra om den. Så bra att jag härmed utser den till årets julklapp!

Denna prestigefyllda titel tycker jag att den förtjänar då den är miljövänlig, både till innehållet och själva förpackningen (bläcket är sojabaserat!), luktar gudomligt och gör dess användare ren på ett skonsamt sätt! Med andra ord så är det en nödvändig sak som alla har använding för (eftersom att de flesta duschar) men med en extra touch av lyx.

Body Wash från 100% Pure finns i hela 16 olika dofter på
Några av dom ser du här nedan.
Green Apple,   Cocoa Kona Coffe,   White peach

Raspberry,   Mangosteen,   Blood Orange

Var hittar jag ekologiska kläder?

"Hej, Vad bra med en ekoblogg! Kul om du komemr igång igen! Vad hände med H&M och ekokläder? Var ute på deras shop online och det fanns bara två ekoplagg på damsidan...:( Har du tips var man köper snygga ekokläder på nätet? //Tina"

Även om det är lite tomt just på webbshoppen så har H&M faktiskt ganska mycket eko-kläder i butik! Särskilt bastoppar, linnen och sockar. Även en del träningskläder, men det varierar såklart. Ekologiska plagg dyker upp mer och mer i "vanliga butiker", och jag tror att det är en utveckling som kommer att fortsätta. Förutom kläder i ekologisk bomull så finns det även plagg av återvunna material.

Förutom H&M så är Lindex och Kappahl exempel på stora klädeskedjor som hela tiden ökar sitt sortiment av eko-kläder. Håll utkik!

Annars är internet som vanligt ett bra sätt för att hitta det man söker. Det finns väldigt många shoppar som säljer ekologiska kläder. Tyvärr kan ofta vara lika dyra som märkeskläder - men glöm inte att man ofta får det man betalar för! Många av dom dyrare kläderna är producerade på ett sjysst sätt där både klädproducenterna och naturen behandlats mycket väl.


Några tips webbshoppar med ekologiska kläder:

Hildur.se
Ekogarderoben.se
Adisgladis.se

Astridgoesorganics.com


Väldigt bra guider till ekologisk shopping där
webbshoppar med ekologiska kläder listas:

Ekoshoppa.se
Galleria180.se

Lindex Shop Online - Klänning

 

Klänning i återvunnen polyester 399 kr från Lindex.

Fairtrademärkt och ekologisk Bh, 279 kr från Ekogarderoben.se

 

 


Ekofin tar nya tag

Jag planerar underhåll här på bloggen, vilket delvis startat redan.

Nya Ekofin ska vara välorganiserad, trovärdig och inspirerande med en blandning av recensioner, tips på webbshoppar och produkter, tankar kring miljö och konsumtion, skönhetstips, nyheter inom ekovärlden och information om innehåll i kosmetika.

Jag ska inte längre publicera bara för att ha en uppdaterad blogg, utan skriva bara när jag har något att skriva om.
Det är otroligt roligt att blogga, men lätt att känna press för att hålla sig uppdaterad. Kanske kommer det dröja länge mellan uppdateringarna ibland. Följ mig på bloglovin så ser du när jag skrivit ett nytt inlägg.

bloglovin


Något som är svårt tycker jag att ha bra kategorier så att alla inlägg passar under någon av dem. Hjälp mig! Jag vill gärna höra dina åsikter och förslag på förbättringar!

A-store upphör

Tyvärr upphör A-store, en av mina favoritwebbshoppar. Just nu är det 20% på hela soritimentet tills lagret tar slut. Dom har ett brett sortiment av hår- och hudvård, smink, smycken, doftljus m.m. Ekologiskt såklart! Många saker passar väldigt bra som julklappar.

Här
kan du läsa förra årets julklappstips från just A-store.


Gröna rim med Stockholmskalendern

Om 24 dagar är det jul. Stockholm stad, som är Europas miljöhuvudstad under 2010, stad har tagit fram en julkalender på facebook där ett grönt julrim tar sin form. Varje dag öppnas en ny lucka med ett nytt rim som du kan vara med och påverka slutet på. De framröstade alternativen leder till Stockholms gröna julrim som blir klart den 24 december. Samtidigt får du tips om vad som händer i miljöhuvudstaden under december.

Här hittar du kalendern och dagens lucka:
apps.facebook.com/stockholmskalendern
Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0


RSS 2.0