Slow motion

Upptäckte ett coolt, svenskt ochekologiskt klädmärke - Slowmotion, som grundades 2008. Företages koncept bygger på värderingar kring miljö, etik och en hållbar framtid. På deras hemsida slowmotionshop.com finns toppar, tights, trosor, accessoarer mm. Kika förbi!

Tycker att denna var snygg:


...och att dessa var söta:


I+m = sant?

Har fått hem flera stycken prover av märket i+m naturkosmetik! Det är schampo, balsam, hudkrämer mm som jag hade tänkt prova och recensera i bloggen. Ska bli kul att testa något nytt!


Ecochic

Ny kategori i bloggen: "Läsvärt". Här tänkte jag tipsa om bloggar och hemsidor som anknyter till den ekologiska livsstilen, med eller utan hudvård, smink och tvålar.

Första tipset blir bloggen Ecochic som verkligen passar in under kategorin läsvärt! Här finns lite allt möjligt och jag skulle kalla det för en livsstilsblogg med ett grönt/hållbart tänk. Om jag inte hade nischat min blogg till en skönhetsblogg så är det en blogg som Ecochic jag skulle vilja ha. Men eftersom Ecochic redan finns så håller jag mig till nöjet att bara läsa och njuta. Gör det du också!


Flytt på gång..

Jag kan ju säga att jag tänker hundra gånger så ofta på denna blogg än vad jag skriver i den just nu. Har massor av ideér och inspiration - men inte riktigt tiden. Flytt är på gång så det är väl inte så konstigt. Har i alla fall provat min första eko-mascara och ansiktsmask! :) Recensioner kommer självklart... snart.

Nu är det sovdags!

Fint nattlinne från HM

Ser fram emot att få hem detta fina nattlinne och ett par jeans från HM som jag har beställt. Båda i ekologisk bomull! 

Ekologisk bomull odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel samt bevattnas med grundvatten. Bra va? Kul att HM kommer med mer och mer ekologiska kläder. Såg även att Gina Tricot har en, om inte fler, ekologiska kläder i butik just nu!



Nattlinne i ekologisk bomull som snart blir mitt.


Ekofrisör på Öland

Befinner mig just nu i Kalmar! Man skulle kunna tro att vädret är bättre här än i kalla Umeå, men tyvärr har både gårdagen och idag varit blåsig och regnslaskig. Min lilla systerdotter på 1,5 år gillar dock att hoppa i vattenpölarna!

Hade tänkt att besöka en ekofrisör för första gången medan jag var här i Kalmar. Det finns inte så många i Sverige vad jag vet, men det finns en på Öland som heter Monicas Andrum. Tyvärr så hade jag kort framförhållning och det fanns inga lediga tider idag eller igår.. så det får bli en annan gång helt enkelt.

En ekofrisör tvättar bara med ekologiska produkter, såklart, men har också ett speciellt tänk kring klippningen vad jag har förstått. Tanken är att verkligen klippa en frisyr som passar hårets kvalité och fall för att få en frisyr som inte behöver stylas massor. Läs mer på Monicas hemsida, det är intressant!

Är det någon som klippt sig hos en ekofrisör?

Testar No-Germs

Näst på tur i jakten på en ekodeo som fungerar är No-germs prisbelönta deodorant som dödar 99,9% av alla bakterier och därför tar bort svettlukt. Ska bli intressant att prova!

Beställde också No-germs hand spray som också den dödar 99,9% av bakterierna som samlas på händerna utan att innehålla alkohol.

Återkommer om resultaten!

 


Hokuspokus i köket

Just nu pågår ett expriment i mitt kök, jag försöker att göra eget vax (alltså till att vaxa benen, inte för att styla håret). Efter att ha läst på internet att det går att göra eget så ville jag prova själv.

Såhär lyder receptet jag hittade:

Koka upp alla ingredienser och sjud på låg värme.
Rör om så att det inte bränns.
Häll upp i bunke/skål eller liknande och låt stelna.
  • 1 påse citronsyra
  • 4 dl socker
  • 2 dl vatten
Ta sedan en bit, knåda med händerna och tryck sedan ut på benet. Dra loss!

Efter att ha googlat lite läste jag om flera som lyckats med detta... men för mig går det inte bra! Följde receptet ovan men det blev inte någon stelnat vax som går att knåda, utan bara en rinnig sockerlag som inte går att använda till något. Har nu provat att koka upp allt igen och tillsatt mer citronsyra (som får socker att stelna) och socker. Hoppas det funkar.

Är det någon som gjort eget vax och kan tipsa mig?

Spruckna läppar...

Det är kul att min blogg påverkar! Pratade med en kompis idag som klagade på spruckna läppar men då absolut inte tänkte använda lypsyl efter att ha läst mitt utlåtande om den produkten i ett tidigare inlägg. För övrigt så är han en kille och alla manliga läsare välkomnas varmt! :)


Brilliant!

Igår kom min beställning från Renskönhet.se med bland annat världens bästa balsam, Brilliant Care från Sante. Jag har inte provat så många ekologiska balsam, bara detta och ett från Eco Cosmetics - som jag inte alls var nöjd med.

Brilliant care är precis som det låter - brilliant! Tycker att detta är det bästa balsamen jag någonsin använt om jag räknar både före och efter jag blev "omvänd" till ekologiska produkter.

Håret blir lättkammat, mjukt och fint. Dessutom i praktisk uppochnervänd förpackning. Kostar 89kr för 200ml, vilket jag tycker är ett bra pris på en ekologisk produkt som dessutom räcker länge. Balsamet är även certifierat med Ökotest ekologiska certifiering. Vad mer finns det att säga?

 


Camino finns kvar!

Tyvärr finns det ju inte så många eko-tidningar där ute, och som några kanske vet så gick nyligen tidningen EcoQueen i graven. Det var en cool tjejtidning med reportage, mode, makeup etc fast ur eko-synpunkt. Mycket bra! Kvar finns dock tidningen Camino. Den riktar sig till en bredare grupp och Sveriges första livsstilsmagasin för hållbar konsumtion. Exempel på teman är mode, resande, teknik, deisgn och kultur. Lite om ekologisk hudvård går också att läsa om då och då.

Går att köpa på Pressbyrån, Konsum och andra tidningsförsäljningsställen som t ex vissa Ica. Prenumeration går att beställa på Tidningskungen.se 3 nr för 129 kr och 6 nr för 229 kr!

Senaste numret av Camino.

Under byggnation

Bloggen är för tillfället under byggnation!

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofin



Kontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0


RSS 2.0