Holy Lama

Jag har haft förmånen att prova på några produkter av märket Holy Lama. Inom kort kommer recensioner, men först vill jag berätta lite om märket.Holy Lama startade i Indien för ca tio år sedan då en man som hette Herr Vijay som arbetat med eteriska oljor i många år ville gå vidare i sitt yrke och, tillsammans med sin fru, började sätta sig in i hur man kunde använda oljorna för att ta hand om sin kropp. Detta ledde till startandet av Holy Lama och tillverkning av ekologiska produkter och är idag ett företag som förutom att sälja mycket inom landet även exportera till Canada, USA, Tyskland och Holland. Och nu även Skandinaiven och Finland!

Företaget är "all women enterprise", vilket innebär att det bara är kvinnor som arbetar på kontoret och med produktionen. Med detta skapar Holy Lama viktiga arbetstillfällen för kvinnor i Indien som annars stått utanför arbetsmarknaden. Det handlar om kvinnor utan utbildning eller med nedsatt arbetsförmåga samt änkor och skilda kvinnor som av tradition stängs ute från samhället och har svårt att få jobb. För de kvinnor som är knutna till sina hem finns också möjlighet att få arbete genom att arbeta hemifrån. Kvinnorna präglar tvålförpackningar med maskiner som Holy Lama tillgodosett och företaget hämtar upp med jämna mellanrum. Med jobbtillfällen för dessa kvinnor kommer också en möjlighet att försörja sig och sin familj och därmed också att uppnå en personlig frihet.

Produktionen sker mestadels för hand och alla produkter består av de bästa ekologiska råvarorna. Produkterna är tillverkade med etisk känsla för såväl människor som natur och är fria från parabener och mineraloljor.

Läs mer på Holy Lamas hemsida. Där går produkterna också att beställa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0

RSS 2.0