Lek strömavbrott!

En timme, trettionio minuter och 31 sekunder - ja så länge är det kvar till Earth Hour börjar hos oss i Sverige och alla andra länder i vår tidszon. Vill du delta och dra ditt strå till stacken? Släck lampan mellan 20.30 och 21.30 ikväll.

Värdlsnaturfonden, som arrangerar Earth Hour föreslår på sin hemsida hur den mörka timmen kan spenderas:
  • Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus. Bivaxljus är bäst ur miljöhänsyn. Annars är stearinljus bättre än paraffin.
  • Bjud in till fest. Samla ihop ett gäng vänner till en mörkerfest. Laga klimatsmart buffé. Tänk grönt och säsong. Men framför allt: Se till att ha riktigt kul!
  • Mindfulness. Var en stund för dig själv. Meditera om du känner för det.
  • Stjärnskådning. Om det är en stjärnklar kväll, kan stjärnskådning vara en spännande aktivitet. Kontakta ett observatorium nära dig för att höra om de har öppet, eller skåda på egen hand med en stjärnkarta.
  • Berättarkväll framför brasan. Samla familj och vänner framför brasan och berätta historier. Om fantasin är skral kanske en ljudbok är ett alternativ.
Själv ska jag släcka lysena här hemma och gå till jobbet.


Earth hour lyktor som släpps över Kapstaden i Sydafrika.


När jag var liten så var strömavbrott inte helt ovanligt under det kalla vintrarna ute på landet i norrland. Då tände vi en brasa och massor av ljus och kvällen blev både mysig och spännande. Oj vad jag tyckte om det! Det var nästan en besvikelse när lamporna tändes igen. Ibland brukade jag och min bror, eller jag och en vän leka strömavbrott. Det var en rolig lek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0

RSS 2.0