i+m Naturkosmetik - minirecensioner

Fick flera små prover från det tyska hudvårdsmärket i+m Naturkosmetik (i somras, oj vad tiden går) och har nu provat samtliga. Här följer minirecensioner av ett urval av produkterna. Jag har kursiverat mina egna åsikter, resten är delar ur produktbeskrivningen från hemsidan.

Citron Shine Shampoo
Innehåller lecitin, kamomill och E-vitamin som lugnar och stärker hårbotten - den bästa grunden för en sund hårväxt. Innehåller inte starka sls utan milda sockertensider och har ett neutralt ph-värde. Ett drygt schampo som löddrar bra, med mild citrondoft.

Hemp Repair Conditioner
Innehåller kallpressad ekologiska hampaolja som reparerar hårstråna och förhindrar deras uttorkning. En blandningen av oljor, vitaminer och veteproteiner stimulerar cellbildningen i hårbotten och ger håret en naturlig styrka. Gör tillsammans med schampot mitt hår väldigt mjukt och smidigt, gillas! Mild doft.

Phyto-Balance 24h Creme Mallow Aloe Vera
Är en stärkande och fuktgivande dag- och nattcreme för fet-, kombinerad eller problemhy. En ansiktskräm som återfuktar och ger ansiktet en skön känsla. Dock hade jag svårt för den ganska starka doften av malva!

Age-Protect Serum Repair Avocado Hyaluron

Ett näringsrikt serum för mogen hud som är lämpad för alla hudtyper. Denna produkt är speciellt framtagen för att stimulera hudens cellförnyelse. Gillade denna kräm skarpt! Lätt konsistens och frisk doft. Tipsade en kompis att ge denna till sin mamma vilket blev en uppskattad present.


Age-Protect Eye Crème Rich Avocado Argan

Innehåller näringsrik avocadoolja som tillsammans med fuktbindande hyaluronsyra ger huden kring ögonen en ny elasticitet. Gillade också denna väldigt mycket. Ljusgrön och krämig i konsistensen (för tankarna till guaccamole hehe) och väldigt behaglig på huden.


FAMILY Olive Shea Facial Creme Plus med UV-skydd
En lätt och fuktgivande ansiktscreme med solskydd. Vitaminrikt sheasmör förstärker hudens egen skyddsfunktion och ekologisk olivolja bevarar hudens mjukhet och smidighet. Morotsolja med den höga andelen av betakaroten stimulerar hudcellernas återuppbyggnad. Även om krämen var skön att ha i ansiktet så föredrar jag som har väldigt torr hy fetare hudkrämer. Stort plus för solskyddet - borde finnas i alla ansiktskrämer eftersom att solen är en av de värsta "rynkfaktorerna".



På det stora hela så upplever jag i+m naturkosmetik som ett seriöst märke. Det finns bra information på hemsidan och fullständiga innehållsförteckningar, vilket jag tycker är väldigt viktigt. Deras produkter innehåller minst 95 % ekologiska ingredienser, är 100% veganska och certifierade av BDHI. Alla produkter tillverkas i Berlin i miljövänliga och återvinningsbara förpackningar. Dessutom stödjer företaget rättvisemärkta projekt och använder sig av rättvisemärkt sheasmör och arganolja i sina produkter.

Jag rekomenderar i+m: s produkter varmt, särskilt Anti-age ansiktskrämen och ögonkrämen. Schampot och balsamet var riktigt bra också!

Produkterna finns att köpa på Renskönhet.se och på i-m: s egen webbshop.





 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofin



Kontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0





RSS 2.0