Om ekofin

Uppdaterat 2010-12-07

Välkommen till min blogg!

Presentation
Jag heter Malin, kommer ifrån Umeå (numera bosatt i Nyköping) och är 21 år. Jag har alltid haft intresse för miljön och började sopsortera och handla ekologiskt när jag flyttade hemifrån när jag var 16. Jag har också varit intresserad av smink, hår- och hudvård sen jag var liten, i synnerhet hudkräm eftersom jag alltid haft väldigt torr hy.

Intresse för det ekologiska
Först när jag hade haft problem med solallergi ett par år som jag började fundera på vad jag egentligen smörjde på min hud. Mina händer och armar hade hela sommarhalvåret små sår som blödde och kliade eftersom de ofta var exponerade av solljuset. Ansiktet kliade också, och jag kände att jag inte på nåt sätt ville att mina hudvårdsprodukter skulle förvärra situationen... så jag började söka information på internet och snubblade in på pureskin.se som blev det ställe där jag köpte mina första ekologiska produkter. Sen dess har jag lärt mig mer och börjat använda ekologiska produkter i större och större utsträckning.


Innehåll på Ekofin

Med Ekofin vill jag tipsa om produkter som är bra för dig och bra för miljön samt berätta varför de är bättre än konventionella produkter. Det finns mycket vilseledande marknadsföring om naturliga och ekologiska produkter - och det enda boten är att vi konsumenter lär oss att själva känna igen de bra produkterna. Det också många åsikter som går isär och dessa är jag inte rädd att diskutera!

Ekofin ska vara välorganiserad, trovärdig och inspirerande med en blandning av recensioner, tips på webbshoppar och produkter, tankar kring miljö och konsumtion, skönhetstips, nyheter inom ekovärlden och information om innehåll i kosmetika. I bloggen använder jag mig av ordet kosmetika som ett samlingsnamn på hudkräm, schampo, balsam, tvål, smink etc, det vill säga hygien- och skönhetsprodukter.

Den här bloggen startar jag för att jag tror att både intresset och nyfikenhet av ekologiska skönhetsprodukter finns och för "fräsla" fler till att använda produkter som är bättre för dig och mig och naturen!

Trovärdighet
För mig är det viktig att vara trovärdig. Innan jag skriver något som jag kallar fakta söker jag information på flera olika ställen. Kom ihåg att jag tror på det ekologiska och därför alltid kommer att ha den vinklingen på det jag skriver. Det något jag står för och för mig känns det logiskt att allt som är naturligt är bättre än det som inte är det. Mineralolja som används i de flesta hudkrämer och kommer från råolja som inte ingår i jordens kretslopp tror jag till exempel inte är hälsosamma för oss eller för naturen.

Till företag
Vill ditt företag kontakta mig angående produktprover, tävlingar, pressrelease mm, mejla till ekofin.blogg(a)gmail.com. I mina recensioner utgår jag alltid från mig själv och mina tankar, och har inget intresse av att skriva bra recensioner för att få gratisprodukter.Kommentarer
Postat av: Madde

Hej!

Jag har precis hittat hit till din blogg, men kommer nog fortsätta kika in =). Jag har en liten fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med eller i alla fall bolla lite tankar om ämnet. Det är så att jag tänkte köpa en mascara på The Body Store men upptäkte vissa ämnen som jag inte gillade i deras produkt. Nu har jag en fudering om hur bra The Body Store egentligen är om man vill ha så naturliga ämnen som möjligt. Har du några tankar eller fakta att komma med?

Tack på förhand!

Madeleine

2010-02-22 @ 16:07:47
Postat av: NovaConcept

Hej Malin, vi tycker som du att ekologiskt är bra. Vi vill bjuda in till ett releasemingel i miniformat för ett nytt märke på svenska marknaden.https://www.facebook.com/event.php?eid=149755281764570NOVExperts hudvård som är:

Ren - Naturlig

Säker - inte Allergiframkallande - 0% Konserveringsmedel - 0% Parfym Effektiv- Dokumenterad effekt på linjer och rynkorDu får möjligheten att träffa inspirerande Cyrille Telinge, grundare och upphovsman till NOVExpert.Det kommer serveras enklare förtäring och dryck. Alkoholfria alternativ finns.

Du får en ekologisk goodiebag med dig hem vid kvällens slut.OSA senast 10/6 via facebook-inbjudan eller via info@novaconcept.seVäl mött! Charlotte

2011-06-08 @ 11:53:23
URL: http://www.novaconcept.se
Postat av: mariah susanna nyman

Woow vilket fint arbete du gör på din fritid! Jätte rolig att trilla in på din blogg & läsa om allt gott du sprider! Jag själv är lite ny på den här fronten men en sak är säker, jag kommer i framtida syfte ALLTID att tänka ekologiskt =)

2012-09-07 @ 13:36:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0

RSS 2.0