Dags att testa Weleda!

En härlig överraskning från Weleda, som tycker jag borde prova deras produkter, kom på posten. Mycket tacksamt packade jag upp paketet som innehöll alla detta!! Har aldrig testat Weleda förut, så det ska bli spännande. Men det är mycket annat som står på kö att recenseras innan!

Om ni tycker att det är slöseri och o-ekomoraliskt med alla dessa produkter så kan jag säga att allt kommer att användas! Antingen av mig, någon jag ger bort den till eller kanske någon som vinner den i en tävling här på bloggen. Först ska jag dock testa och recensera!


Ny frilla!

Nu har jag klippt mig! Dock är det inte många som märker när man klipper sig när man har kort hår har jag märkt - men jag tycker att det är stor skillnad! Är ju jättekort på sidorna, och långt uppe på. Som min käre pojkvän beskrev det: "kort på sidorna och en tofs där uppe". Men det är nice, nu kan jag kamma till riktig rockabillyfrisyr ;)


Fortfarande chans att tävla!

På grund av problem med kommentarsfunktionen i helgen så förlänger jag tävlingen en dag till! Så fortfarande finns en chans :) Scrolla eller klicka här för att komma till tävligen.

H&M goes ekologisk kosmetika!

I början av mars lanserar H&M ekologiska hudvårdsprodukter för första gången! Alla produkter är certifierade av Ecocert och finns i doftkombinationerna hallon/melon och lavendel/mint, där dofterna kommer från eteriska oljor. Alla förpackningar går att återvinna och som vanligt är priserna överkomliga. Dessutom kommer även en necessär och makeupväska i ekologiskt bomull ingå i serien.

Ann-Sofie Johansson, H&M:s designchef säger: ”Det kändes som ett naturligt steg eftersom vi har arbetat med varor av ekologisk bomull i några säsonger nu. Det finns också en stor efterfrågan på ekologiska varor bland våra kunder, och jag hoppas att de är lika spända på de nya produkterna som jag”,

Jag måste säga att jag är glatt förvånad över nyheten - jag trodde inte att det skulle gå så fort med övergången till ekologisk kosmetika på så stora företag som t ex H&M, men nu händer det något! Och jag tror inte att andra företag kommer vara sena på att reagera heller. Jag hade nog förväntat mig att H&M skulle köra på Body Shops stil och låtsas sälja ekologiska varor, men det blev alltså ekologiskt på riktigt, till och med certifierat av Ecocert, Europas största certifieringsorgan för ekologisk och naturlig kosmetik.

 


Detta kommer ingå i sortimentet:

Duschgel 49,50 kr
Bodylotion 49,50 kr
Bodyscrub 49,50 kr
Handkräm 39,50 kr
Läppbalsam 39,50 kr
Necessär 69,50 kr
Makeupväska 39,50 kr

Det var svårt att hitta bilder, men ni kan surfa in här och se själva


Tävla om presentkort hos One too many t-shirts!

Tävlingen avslutad!


Dags för nästa tävlig med chans att vinna ett presentkort från One too many t-shirts á 200kr!


Alla t-shirts hos One too many t-shirts är tillverkade i ekologisk bomull och textilier som är certifierade av antingen SKAL, Oeko-Tex®, Control Union eller ECOCERT som garanterar giftfri produktion utan bekämpningsmedel. Dessutom så skickas beställningarna i 100 % biologiskt nedbrytbara påsar.



ONE TOO MANY T-SHIRTS

<<Klicka här




Så här tävlar du:
1. Klicka på bilden ovan och fyll i namn, e-post samt skriv "Ekofin tävling" i meddelandefältet. Du blir då prenumerant på One Too Many T-shirts nyhetsbrev.
2. Kommentera detta inlägg och skriv att du är med i tävlingen, glöm inte att ange namn och mejladress!
3. Länka gärna tävlingen på din blogg om du har en sådan.
4. Håll tummarna!

Bland alla tävlande drar jag en vinnare. Du kan bara tävla en gång. Tävlingen är öppen från och med nu och hela måndag ut. Lycka till!

Grattis Birgit!

Tävlingen om Weledas Skin Food är nu avslutad. Grattis till Birgit som vann! Ditt pris kommer med posten.

Nya tävlingar på gång - en kommer alldeles strax. Håll utkik!




Vill du vinna Weledas Skin Food?

Sista rycket att tävla om Weledas Skin Food!! Tävla här. Tävlingen stängs vid midnatt. Lycka till :)

Recension Finn & Gunnar saltvattensspray

För att tämja min fina och flygiga hårkvalité har jag haft turen att hitta Finn & Gunnars saltvattensspray. När jag klippte kort blev det tyvärr mycket mousse och hårspray av icke ekologisk version för att få kontroll på min frisyr. Nu använder jag dock bara Finn & Gunnars saltvattensspray till vardags och sparar moussen och sprayen till de gånger jag vill kamma till rejäl volym inför festen. Jag tänker dock på sikt även byta ut dom mot ekologiska alternativ.

Saltvattenssprayen är en stylignprodukt verison light. Den ger inte massor volym eller stadga men gör håret lite strävare och mer följsamt, precis vad jag behöver, med en mer naturlig känsla än vad t ex mousse ger. I produktbeskrivninen står det att håret lockas lätt om du har självfall, vilket jag inte kan säga något om med mitt raka hår. Sprayen skyddar även mot UV-strålning och uttorkning.

Sprayen är i pumpform och utan miljöfarliga drivgaser. Kan inte hitta någon information om tillverkaren, men jag gissar att Finn & Gunnar är norskt med tanke på att det står Saltvannsspray på flaskan...



Finn & Gunnars saltvattensspray är kanon för att få kontroll på fint och flygit hår, utan massor av tillsatser och med en kort ingredienslista!

Kostar 100 kr/175 ml på A-store

Ecoshopping.se

Vi ll du handla mer hållbart men behöver lite guidning på vägen? Då är Ecoshopping.se till bra hjälp där många olika webbshoppar finns listade under olika kategorier. Förutom det kan du här läsa artiklar, hitta tips på bloggar, böcker, tidningar, utbildningar...  och allt med anknytning till en mer hållbar livsstil. Inte illa!



Härligt med diskussion

Grymt kul att besökarantalet har exploderat - och så kul med läsare som vill tipsa, diskutera och berätta om sina egna tankar och idéer! Go on.

I ärlighetens namn berättar jag

När jag började använda ekologisk kosmetika och inte visste så mycket, då saknade jag en ekologisk skönhetsblogg. En blogg där jag skulle kunna läsa vilken naturlig mascara som fungerade, så jag slapp prova mig fram själv och där jag kunde läsa vilka ämnen som jag absolut inte ska smörja in mig med! Svart på vitt, det ville jag ha.

Ingen sådan blogg hittade jag, men med mitt växande intresse så tänkte jag att varför inte starta en ekologisk skönhetsblogg själv? Jag gillar att skriva, fixa med design, granska och dela med mig.

Dock gick det ganska snabbt att inse att det inte finns svart på vitt i djungeln av kosmetika, rapporter och rekomendationer. En säger si och en säger så, och vad ska då jag säga som varken är hälso- miljö- eller rapportbedömmarexpert? Det är inte alla gånger så lätt.

Tack vare en kommentar på den här bloggen så gick det upp för mig att både titandioxid och zinkdioxid, som jag skrev om som giftiga ämnen i ett inlägg om solkrämer, ingår i det mineralsmink jag använder dagligen. Det smink som jag älskar, just för sin "renhet". Ingen bismuth eller konstigheter. Bara titandioxid, zinkdioxid och mica.

Jag kan inte svart på vitt och jag vet inte allt, men jag vill lära mig och veta mer! Kosmetikaindustrin lär inte göra något åt saken själv. Det allra värsta med den här situationen är nog: ska jag sminka mig imorgon eller inte? Jag vet inte, men jag ska läsa på och ta ställning. Vad säger ni i frågan?


Jag bestämmer mig för att mitt mineralsmink är ok! Läs inlägget här.


Att göra idag:

I'm off to work! Visst kommer ni ihåg att rösta fram Sveriges bästa gröna bloggare och att tävla om Weledas Skin Food medan jag är borta?

För mer att göra; läs i kategorien läsvärt för lästips eller läs mina funderingar kring onödiga transporter.

Ha en härlig dag!

Moá The Green Balm

Moá The Green Balm tillverkas av det islänska företaget Tær (som betyder ren/äkta på isländska) av Isländska långsamtväxande superörter som anpassat sig för att överleva i den kalla miljön. Dessa örter är mycket kraftfulla då de växer i en miljö med mineralrik vulkanjord, ren luft och varma källor.

Jag läste en ganska fantastisk historia om the green balm på företagets hemsida. Receptet till "The green balm" fick Thury Gudmundsdóttir från sin mormor, som var känd i Island för sina kunskaper inom örter. Thurys fortsatta arbete belönades med pris på European Women Inventors and Innovators conference & Awards Ceremony i kategorin "Healtcare innovation" år 2007. Balsamets fulla potential upptäcktes inte förrän Thury behandlade sin son som hade tredje gradens brännskada på 40 % av kroppen. Trots läkarnas dåliga utsikter så lyckades han gradvis återhämta sig - tack vare The Green Balm.

Sanning eller ej? Prova själv! Finns att köpa på där produkten beskrivs kunna hjälpa på många sätt.

"Rekomenderas för dig med problem med torr hy på händer, fötter, knän, armbågar och andra utsatta ställen, självsprickor, torra eksem och inflammerade nagelband. Utmärkt att använda före rakning eller istället för en aftershave för att lugna, svalka och vårda. Móa hjälper även vid svåra brännskador och reducerar ärrbildning i huden."

Kostar 119 kr/20 ml och 279 kr/50 ml.



Tävla om Weledas Skin Food!

Tävlingen avslutad!


Nu har ni chansen att vinna Weledas Skin food från Shopping4net!

Skin Food är en rik universalcreme som verkar harmoniserande på huden och gör den mjuk och smidig. Den är perfekt för torra läppar och nagelband. Den är också ett bra skydd vid kyligt väder (vilket denna vinter uppvisat, särskilt här i norr!) och många använder den som ansiktskräm i perioder av mycket stress och litet sömn.

Skin Food tillverkas med samma recept idag som när den togs fram för över 80 år sedan, med ekologiska växtextrakt från styvmorsviol, kamomill och ringblomma för att vårda torr hy och rosmarin för att liva upp en hy utan lyster.

Skin Food är, lixom alla Weledas produkter, certifierad av både BDIH och NaTrue.

Kul fakta är att Skin Food blivit något av en kändisfavorit. Bland dess fans kan nämnas Alexa Chung, Demi Moore, Rihanna, Helena Christensen, Sophie Ward, Brooke Shields, Winona Ryder, Adrien Brody och Joss Stone.




Så här tävlar du:
1. Gå in på Shopping4net och kika runt - vad skulle du vilja ha?
2. Kommentera detta inlägg att du är med i tävlingen och lista tre saker du önskar dig från Shopping4net. Glöm inte att ange din mejladress.
3. Länka gärna tävlingen på din blogg om du har en sådan.
4. Håll tummarna!

Bland alla tävlande drar jag en vinnare. Du kan bara tävla en gång. Tävlingen är öppen från och med nu och hela torsdag ut. Lycka till!


Ikväll firar vi dagens framgångar med ekochips

Ikväll så firar vi med att njuta av goa ekochips framför ett avsnitt Vänner i soffan! Tänka sig att bli nominerad till en tävling och utsedd till en av de 15 mest inspirerande gröna bloggarna - på samma dag. Väldans roligt! Det syns i statistiken också, välkomna allihop!

Under de kommande dagarna tänkte jag också fira här i bloggen med diverse tävlingar, med start om bara en liten stund. Så håll utkik, det finns fina priser att vinna!

Ovan uppvisar älsklingen inhandlade ekochips kvällen till ära. Ekochips är förresten sååå mycket godare än vanliga chips. Dom är krispigare och inte lika degiga i munnen som vanliga chips... prova själv!

Ekofin - en av årets 15 mest inspirerande bloggar

Livinggreen har utsett årets 15 mest inspirerande bloggar och Ekofin blev en av dom!

Utsedd till Årets mest inspirerande blogg blev Vintageportalen - ett stort grattis!
Bland de 14 andra inspirerande bloggarna fanns Ekofin med, vilket känns otroligt kul! Andra bloggar som utsetts var Ekoblogg, Vegofamiljen Loppisliv och Ecochic. Här kan du hitta alla 15 inspirerande bloggar, recenserade och betygsatta av Livinggreen.



Detta skrevs om Ekofin:


Ett stort tack för utmärkelsen! Känns grymt kul :)


Universalcreme som klänning

Förra söndagen öppnades New York Fashion Week "The Green Shows" av den brittiske designern Gary Harvey. På temat återvinning hade han hade designat en klänning tillverkad av 350 förpackningar av Weledas Skin food!

Skin Food har vunnit många internationella utmärkelser och nu senast vann den silver i det mycket prestigefyllda UK Beauty Awards Best Classic Product. Den vann också nyligen The Green Beauty Bible Award och Beauty Steals, alla tre i England.

Visst är det grymt att ett ekologiskt märke, ekotänk och återvinning får ta plats på ett så stort event!


Nominerad till Sveriges bästa gröna bloggar!

Idag kan jag med glädje berätta att jag blivit nominerad till Sveriges bästa gröna bloggare i kategorin mode och skönhet. Tävlingen anordnas av konsumentsajten En lagom dos grönt som ger konkreta tips på hur vi kan leva lite grönare genom att skicka ut nyhetsbrev till sina prenumeranter. De bad i början av året sina läsare att nominera gröna bloggar till tävlingen, för att sedan välja ut sex bloggar till sex olika kategorier. Nu är det dags för svenska folket att rösta i omgång ett som pågår från idag till den 7 mars innan finalen börjar.

Jag är väldigt hedrad över nomineringen och hoppas att du vill rösta på min blogg!
Observera att man bara kan rösta en gång per dag och kategori.
Klicka på bilden nedan för att komma till röstningen.


Miljö- och hälsofarliga ämnen i solkrämer

Googlade på solkrämer efter mitt uppgivna inlägg bara för att, om möjligt, bli ännu mer uppgiven. Jag blev påmind om "skandalen" med miljö- och hälsofarliga solkrämerna som togs upp på nyheterna för något år sedan och insåg att det mest troligt inte hänt så mycket sen dess. Våra funderingar om solkrämer frös till is under vintern, men nu ska jag se till att de tinar fram!

Det går att hitta många artiklar kring farliga solkrämer:
Vanlig solkräm kan vara farlig
Så farlig är din solskyddskräm
Miljögifter i solkrämer

Det mest intressanta jag hittade var dock naturskyddföreningens rapport om solskydd "Ljusskyggt solskydd - miljögifter i solkrämer". Nedan har jag sammanfattat de miljöfarliga ämnena som rapporten utgått ifrån, men läs gärna rapporten själv, den är en riktig ögonöppnare!


I rapporten utvärderas 18 stycken solskydd ur miljö- och hälsoaspekt. Man har valt att bedöma solskydden utifrån innehållet/avsaknaden av sju utvalda substanser:

Fysikaliska filter
Zinkoxid anses vara en relativt ofarlig metallförening ur ett hälsoperspektiv eftersom den inte lagras i kroppen. Den form som ofta används i solskyddsprodukter har dock uppvisat negativa hälsoeffekter, såsom DNA-skador, i kombination med UV-ljusexponering då zinkoxid kan orsaka bildning av fria radikaler. EU godkänner inte zinkoxid som UV-filter i solskyddsprodukter.
Påträffades i 5/18 solskydd

Titandioxid kan vid exponering för solljus orsaka bildning av fria radikaler och därmed orsaka cellskador, till exempel DNA-skador. I nanoformat kan titandioxid vara cancerframkallande.
Påträffades i 12/18 solskydd

Kemiska filter
Butyl Methoxydibenzoylmethane är svårnedbrytbart, lagras hos levande organismer och sannolikt mycket giftigt för vattenlevande organismer. Allergiframkallande när det bryts ner av UV-ljus.
Påträffades i 11/18 solskydd

Ethylhexyl Methoxycinnamate lagras hos levande organismer, är mycket giftigt för alger och ryggradslösa vattenlevande djur. Ämnet misstänks kunna ge bröstcancer samt störd hormonbalans hos
barn.
Påträffades i 8/18 solskydd

Octocrylene lagras hos levande organismer och är giftigt för vattenlevande organismer.
Påträffades i 3/18 solskydd

Hjälpkemikalier

Cyclopentasiloxane är svårnedbrytbart, lagras hos levande organismer och är giftigt för vattenlevande organismer. Ämnet misstänks ha cancerframkallande egenskaper.
Ämnet har påträffats i fisk och i leven hos vittrut i en studie gjord på döda eller döende fåglar på Svalbard, vilket tyder på att substansen kan spridas storskaligt.
Påträffades i 6/18 solskydd

Cyklohexasiloxane är troligen mycket svårnedbrytbart och mycket giftigt för vattenlevande organismer. Ämnet
tros även kunna lagras hos levande organismer.
Påträffades i 2/18 solskydd


"Det är endast dessa ämnens förekomst och egenskaper vi redovisar. Vi vill understryka att det inte alls innebär att de övriga ämnena är ofarliga för miljö och hälsa. För flertalet av dessa ämnen saknas det kunskap om hur de påverkar människor, djur och naturen i övrigt."


Fortsättning följer...

Är det så svårt att göra solkräm?

Jag känner mig grymt förvirrad. Visserligen är det skönt att solen är på väg tillbaka, för med ljuset kommer också massa energi och lust att vara ute i friska luften. Men, sen några år tillbaka betyder också detta början på ett halvår med kliande och blödande små sår, medeciner (som är ett kapitel för sig) och bara en olustig känsla när solen tittar fram. Det är inte kul att vara allergisk mot solen.

Förvirringen ligger i vilken solkräm jag ska välja i år. Jag har nämligen ganska höga krav, och det tycks vara svårt att hitta någon solkräm som inte:
  • är som clownsmink, den vita färgen
  • är som smör, olja, fett, you name it! Jag vill inte att andra ska kunna spegla sig i mitt högblanka ansikte
  • innehåller massa skit som lagras i min kropp.
  • är så fruktansvärt dyrt
Det går att åka till månen, så därför måste det ju gå att göra en solkräm som folk faktiskt vill använda. Det känns viktigt för mig att hitta en bra produkt eftersom jag använder så himla mycket. För något år sedan beställde jag hem Eco Cosmetics solkräm, den användes aldrig eftersom den var ungefär som vit målarfärg. Förra året körde jag med Loreals... och det känns inte bra i mitt ekohjärta.

Så jag efterlyser: En ekologisk/naturlig solkräm som är genomskinlig, inte lämnar ett oljigt resultat och som inte kostar skjortan. Har ni något tips?

Något nytt och något använt...

Nu finns baslinnen från H&M i 50% ekologisk bomull, 45% återvunnen bomull 5% elastan. Finns i flera färger och kostar 69:50 kr. Helt överkomligt. Go H&M!

 


Besöksrekord!

Roligt värre! Besöksrekord idag. Välkomna hit allihopa :) Hur hittade ni hit? Och, gillar ni vad ni hittade?

Dagens make i härlig morgonsol

Dagens make i härlig morgonsol. Från vänster:

  • Secuvie Repair Day and Night cream som jag just nu testar för att recensera åt Secuvie
  • Suncoat mascara från A-store som funkar riktigt bra
  • Mineralpuder Medium Beige som fungerar som foundation
  • Puderrouge Joyful
  • Puderögonskuggan Teddybear som tillsammans med Eyeliner sealer fungerar som eyeliner - alla sistnämnda mineralprodukter från Mine.


Och i håret, Finn & Gunnar Saltvattensspray från A-store


Recension Bio Etic Bodylotion Sheasmör

Har dagligen smörjt mig med bodylotion från Ecologia! Här kommer recensionen.

När jag använde Bio Etics Body lotion första gången så slogs jag av hur fet den var för att vara body lotion. För mig är body lotion lätt i konsistensen och ska snabbt gå in i huden. Bio Etics bodylotion skulle jag snarare kalla för salva eller kräm på grund av dess tjocka konsitens. Den var dock mycket behaglig och jag har smörjt flitigt på mina exem, fötter och händer med gott resultat. Eftersom den är så pass fet så känns den väldigt skyddande och mjukgörande för huden.

Produkten innehåller sheasmör som vårdar och bygger upp huden på djupet. Innehåller även sesamolja och rosenvatten. Doften är precis så som den beskrivs på Ecologia - en mjuk naturlig nötdoft, och inte så påträngande doft som vissa body lotions kan ha, denna är väldigt diskret.

Jag gillar absolut den här produkten och tycker den passar utmärkt att ha till torra områden och händer och fötter som kan behöva lite extra mjukgöring. Rekomenderas varmt!

Sist men inte minst tåls det att nämnas att denna lotion, eller kräm, från Bio Etic har det bästa ur två världar. Den är nämligen både certifierade med Ecocert och Rättvisemärkt - som alla Bio Etics produkter. Företaget handlar ekologiska råvaror med med 7 olika kooperativ i utvecklingsländer där arbetarna får skäligt betalt och drägliga arbetsförhållanden. Ännu en anledning att använda dessa produkter!

Finns att köpa på Ecologia för 130 kr /100 ml ord pris 135 kr. Just nu är fraktavgiften bara 19 kr - beställ med en vän så blir den bara 9,50 var!

Det luktar gott av Holy Lama i min brevlåda!

Finaste produkterna kom med posten från Holy Lama!! Tvålen (som är förpackad i ett palmskal) luktar så otroligt gott att jag måste gå och lukta på den då och då... haha. Och visst är de fint packeterade? Holy Lama vars produkter tillverkas i Indien ger arbete till kvinnor som annars skulle stå utanför arbetsmarknaden. Det tycker jag är kanon.

Recensioner kommer senare. Läs mer på Holy Lama

 

Tvålen luktar såååå gott!

Supersnyggt linne från Zion!

Hittade denna skönhet på Adisgladis av märket Zion. Tillverkad av 100% ekologisk bomull och kostar 350 kr!
Synd att jag just fyllt år.. :P


Följ Ekofin på Bloglovin!

bloglovin


Tävlingen avslutad, grattis Carina!

Tack till alla som tävlade om Ikoves schampo och balsam! Carina blev den lyckliga vinnaren och snart skickas vinsterna som kommer från EKO Princess hem till dig. Grattis!

Och för er som inte vann så finns produkterna att köpa på EKO Princess, en webbshop som endast säljer ekologiskt certifierade produkter. Just det! Där har ni svaret på frågan om vad som skiljer EKO Princes från andra ekologiska webshopar. Varför jag började fundera vad jag smörjde på mig var när jag fick problem med solallergi.

Gratttis Carina!


Dyra ekologiska produkter - är det värt pengarna? Del 2.

Hur ska vi ha råd med de dyra ekologiska produkterna? Även fast vi vet att de är bättre ur flera perspektiv så tar det emot för många att lägga ut mer pengar på kosmetika, särskilt för dom som inte är intresserade av skönhet eller väldoftande krämer. Men det behöver inte bli dyrare. Del nr 2 tillägnas återfuktning som för många innebär väldigt många liter med body lotion från Apoteket.

Bodylotion kan bli dyrt om man är en torris som jag och helst smörjer in sig varje dag - för det gjorde jag förut i alla fall. Nu använder jag omväxlande ekologisk body lotion och kroppsolja som jag tycker fungerar mycket bättre. Jag behöver inte smörja lika ofta och mycket, och använder mycket mindre produkt för att hålla huden mjuk. Mina ekologiska vanor är i detta avseende inte alls dyrare än vanorna på den tiden då jag konsumerade litervis med apotekets lotion. Jag har body lotion från eco cosmetics och kroppsolja från lavera som båda går att köpa på renskonhet.se.

En bra budgetvariant på detta är att använda sig av rapsolja istället för kroppsolja i duschen. Rapsolja mjukar upp huden och kan dessutom hjälpa mot irritation och klåda. Se till att köpa ekologisk kallpressad rapsolja. En flaska räcker väldigt länge och kostar ca 30-40 kr på mataffären. Bra för plånboken!

För er som inte har så torr hud så kanske ni kan slippa att smörja in er överhuvudtaget om ni byter ut vanlig tvål och duschkräm (som faktiskt ofta är väldigt uttorkande!) till en mild ekologisk som är snäll mot huden. Detta gäller såklart också oss torrisar.

För dig med torr hud är mitt råd kombinera med olja och lotion. Använd alltid olja i samband med dusch eftersom varmt vatten är väldigt uttorkande. Smörj in med lotion när du känner dig torr. För dig som sällan eller aldrig blir torr räcker det är smörja in sig då och då eller kanske inte över huvud taget.

Bodylotion finns i uppsjöar och alla föredrar vi olika. Jag är nöjd med min från Eco cosmetics som kostar 75 kr/200 ml på Renskönhet. Kroppsoljan från Lavera kostar 95 kr/200 ml på samma ställe. Body lotion från Urtekram finns på Shopping4net för 79 kr/250 ml. En stor "dunk" med body lotion finns på A-store från märket Impact Zero, 170 kr/500ml.


Eco Cosmetics body lotion, finns på Renskönhet























Nästa del ska handla om schampo och balsam!

Ekoblogg

Det är inte många bloggar jag läser dagligen, egentligen ingen förutom Ekoblogg!

I Malin Harjus Ekoblogg får vi följa med i vardagen hos "Ekonördarna på lyckobacken". Det är faschinerande och inspirerande hur ekologiskt familjen verkligen lever. Bloggen är dock på inget sätt moraliserande och rekomenderas till alla! Ingen behöver få dåligt samvete över sina egna liv utan istället en inblick i hur man kan leva mer hållbart.

Anekdoter från vardagen och bilder från huset, sonen och hunderna blandas med vegetariska recept, boktips, funderingar, recensioner, tävlingar och mycket mer.

Beroendeframkallande och mycket läsvärt! :)
ekoblogg.blogg.se



Sista chansen att tävla om schampo och balsam från Ikove!

Ni har väl inte glömt att tävla? Ni har på er söndag ut - sedan dras en vinnare! Gå till tävlingen här.

i+m Naturkosmetik - minirecensioner

Fick flera små prover från det tyska hudvårdsmärket i+m Naturkosmetik (i somras, oj vad tiden går) och har nu provat samtliga. Här följer minirecensioner av ett urval av produkterna. Jag har kursiverat mina egna åsikter, resten är delar ur produktbeskrivningen från hemsidan.

Citron Shine Shampoo
Innehåller lecitin, kamomill och E-vitamin som lugnar och stärker hårbotten - den bästa grunden för en sund hårväxt. Innehåller inte starka sls utan milda sockertensider och har ett neutralt ph-värde. Ett drygt schampo som löddrar bra, med mild citrondoft.

Hemp Repair Conditioner
Innehåller kallpressad ekologiska hampaolja som reparerar hårstråna och förhindrar deras uttorkning. En blandningen av oljor, vitaminer och veteproteiner stimulerar cellbildningen i hårbotten och ger håret en naturlig styrka. Gör tillsammans med schampot mitt hår väldigt mjukt och smidigt, gillas! Mild doft.

Phyto-Balance 24h Creme Mallow Aloe Vera
Är en stärkande och fuktgivande dag- och nattcreme för fet-, kombinerad eller problemhy. En ansiktskräm som återfuktar och ger ansiktet en skön känsla. Dock hade jag svårt för den ganska starka doften av malva!

Age-Protect Serum Repair Avocado Hyaluron

Ett näringsrikt serum för mogen hud som är lämpad för alla hudtyper. Denna produkt är speciellt framtagen för att stimulera hudens cellförnyelse. Gillade denna kräm skarpt! Lätt konsistens och frisk doft. Tipsade en kompis att ge denna till sin mamma vilket blev en uppskattad present.


Age-Protect Eye Crème Rich Avocado Argan

Innehåller näringsrik avocadoolja som tillsammans med fuktbindande hyaluronsyra ger huden kring ögonen en ny elasticitet. Gillade också denna väldigt mycket. Ljusgrön och krämig i konsistensen (för tankarna till guaccamole hehe) och väldigt behaglig på huden.


FAMILY Olive Shea Facial Creme Plus med UV-skydd
En lätt och fuktgivande ansiktscreme med solskydd. Vitaminrikt sheasmör förstärker hudens egen skyddsfunktion och ekologisk olivolja bevarar hudens mjukhet och smidighet. Morotsolja med den höga andelen av betakaroten stimulerar hudcellernas återuppbyggnad. Även om krämen var skön att ha i ansiktet så föredrar jag som har väldigt torr hy fetare hudkrämer. Stort plus för solskyddet - borde finnas i alla ansiktskrämer eftersom att solen är en av de värsta "rynkfaktorerna".



På det stora hela så upplever jag i+m naturkosmetik som ett seriöst märke. Det finns bra information på hemsidan och fullständiga innehållsförteckningar, vilket jag tycker är väldigt viktigt. Deras produkter innehåller minst 95 % ekologiska ingredienser, är 100% veganska och certifierade av BDHI. Alla produkter tillverkas i Berlin i miljövänliga och återvinningsbara förpackningar. Dessutom stödjer företaget rättvisemärkta projekt och använder sig av rättvisemärkt sheasmör och arganolja i sina produkter.

Jag rekomenderar i+m: s produkter varmt, särskilt Anti-age ansiktskrämen och ögonkrämen. Schampot och balsamet var riktigt bra också!

Produkterna finns att köpa på Renskönhet.se och på i-m: s egen webbshop.





 



Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofin



Kontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0


RSS 2.0