The Body Shop - naturligt vacker med kemikalier?

"Natures way to beautiful" - The Body Shops slogan och dagens skämt.

"Vi letar ständigt i jordens alla hörn efter de allra bästa ingredienserna som naturen kan erbjuda och vi ger dig produkter som laddats fulla med vårdande egenskaper för att lyfta fram just din naturliga skönhet och på så sätt uttrycka din unika personlighet."
Från The Body Shops hemsida.

The Body Shop gör mig upprörd. Deras produkter är INTE mer naturliga än något annat konventionellt märke! Deras produkter innehåller mineraloljor, sulfater, parabener, PEG:ar och andra syntetiska ämnen. Jag tycker det är falsk marknadsföring och lurendrejeri.

Men, det ska inte glömmas att The Body Shop gör en del bra saker också:
  • De har ett aktivt miljöarbete och många av deras flaskor består till 100% av återvunnet material.
  • De har tagit ställning mot djurförsök och The Body Shop Foundation ger vi ekonomiskt stöd till organisationer som arbetar för att stoppa djurens onödiga lidande.
  • De skapar rättvisa arbeten med sitt Community Trade program.
Det är väldigt bra saker de gör, men jag skulla ändå aldrig smörja på mig deras krämer!

Inte så trevligt och naturligt som det ser ut!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0

RSS 2.0