Eko-deon som svek mig

Det här blogginlägget hade jag tänkt skulle bli en hyllning till den första ekologiska deodoranten jag provat... men ack så fel jag hade.

Under en ganska lång tid efter att jag börjat med ekologiska produkter höll jag hårt i min vanliga deodorant i tron att en ekologisk aldrig skulle fungera lika bra. Men, tillsist köpte jag Laveras ekologiska deodorant "Basis Sensitiv Deodorant Spray" och upptäckte att den slog min Rexona med hästlängder.

Det var en av sommarens varma dagar jag provade den för första gången. Jag gjorde massor under dagen, som att cyklad ner på stan, gå på stan och träna bodypump - och jag luktade inte något för fem öre! Efter en tid användning upptäckte jag också att mina röda irriterade armhålor försvunnit och att min eko-deo inte lämnade vita fläckar på kläderna. Hurra!

Jag var alltså helt frälst tills jag, efter några veckors användning, börjar lukta apa! Det är som att förtrollningen brutits och deodoranten inte fungerar alls längre. Helt sjukt. Och när jag tänker efter så kan jag minnas att jag upplevt lite samma grej med andra deos, men inte sån stor förändring som nu. Nångon som håller med mig?

Så nu är jag tillbaka med min Rexona även om jag helst hade hållt kvar min min ekologiska. Dock har jag inte gett upp hoppet utan tänkte prova någon annan ekologisk deodorant. Kan någon tipsa mig om ett bra märke?Kommentarer
Postat av: eanie

Kan tyvärr inte tipsa om bra eko-deo men kan tipsa/varna (beroende på hur man ser det) för ett par halvbra: Opal London Pure Crystal Deo (som jag köpte här: http://www.rawgaia.com/organic-skin-care/skin-care-accessories/pure-crystal-deodorant.asp, så ni ser hur den ser ut) funkade bra tills den utsattes för lite hårdare stress/press. Jag använder emellanåt också Urtekrams Deo Crystal Aloe Vera, som tyvärr inte höll i sommarvärmen. Med båda dessa slipper jag åtminstone att det kliar och jag använder dem när jag kan och räknar jag med större prövningar använder jag min gamla konventionella deo (som ger mig allergi). Mest för att använda upp de jag köpt innan jag ger mig på att köpa ytterligare nya, men nu vet jag en jag inte behöver pröva iaf, så tack för det! Jakten går vidare... =)

2009-09-16 @ 15:23:22
URL: http://eaniegreenie.wordpress.com/
Postat av: eanie

Det är bara att leta vidare med ljus och lykta. Hittar jag nåt lovar jag att tipsa =)Trevlig helg!eanie

2009-09-17 @ 10:17:09
URL: http://eaniegreenie.wordpress.com/
Postat av: Cillah

Jag rekommenderar också kristalldeo. Finns ju en massa olika märken. Har alltid funkat för mig då jag använt sådan. Men jag har ganska oproblematiska armhålor och ytterst lite svettproduktion...

2009-09-20 @ 08:05:19
URL: http://cillah.papper.fi
Postat av: ellen

jag har blivit rekommenderad rosenseriens deodorant, den ska tydligen vara jättebra. nackdelen är priset - 189 kr för 100 ml!! jag har inte provat den själv, tyckte det var för dyrt.här kan du läsa om den.http://www.rosenserien.com/index.php?option=com_content&view=article&id=23&Itemid=377&lang=se

2009-09-29 @ 11:58:19
URL: http://colormehappy.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Hittade din blogg via sajten Mindfulliving. Jag rekommenderar också Rosenseriens deo - dyr men såååå dryg. Jag har provat jätte många naturliga deo genom åren och känner igen det där men att först funkar det sen börjar man dofta mindre trevligt. Detta är första deon jag hittat som är naturlig och som funkar bra. Deo kristaller är också bra. Be Happy!

2009-10-31 @ 15:25:36
URL: http://www.behappy-ulrika.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till en grön skönhetsblogg, garanterat utan mineralolja och parabener! Jag är inte så aktiv här numera, men eftersom det fortfarande finns trafik här tänker jag att den fyller en funktion. Här hittar du recensioner på ekologiska produkter och information om vilka kemikalier som gömmer sig i vanliga produkter, och mycket mer! Här hittar du en längre presentation Om ekofinKontakt ekofin.blogg(a)gmail.com


bloglovin

Follow ekofin on Twitter

RSS 2.0

RSS 2.0